2010. április 20., kedd

A tavalyi Húsvéti asztalunk


Ami itt látható mind házi készítmény, kivéve a mogyoró, a csokitojások és az apró sóskeksz.
Elkészítettem leányom kedvencét, amely nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, a Rahátos tésztát, egy mákos piskota alap vanilíás-citromos krémmel töltve, mellette egy finom diós tészta, melynek Petrosani a neve. Közepén a fehér golyócskák Raffaellok, és ezek mellett mézes szivecskék csokiglazúrral.
A lányom készítette a sajtos-köménymagos pereckéket, melyeknek nagy sikerük volt.
Ha érdekel valakit valamelyik tészta receptje szivesen elküldöm, de igérem ha újra elkészül külön közölni fogom a blogon.

3 megjegyzés:

  1. Írnál egyszer egy receptet a rahátos tészta elkészítéséről? Nagyon érdekelne. Rengeteg rahátot fogyasztottunk annó, amikor még a nagymamámmal jártunk látogatóba felétek. Bár nem tudom, hogy nálunk egyáltalán beszerezhető-e a rahát?

    VálaszTörlés
  2. Én azokat a sütiket szeretem amelyek elkészítése nem túl bonyolult. Ez is egy ilyen recept, és az eredménye egyszerűen FENSÉGES!
    A rahátos tészta receptje:
    Hozzávalók: 12 tojás, 17 ev.kanál cukor, 250 g rahát, 150 g pörkölt dió, 6 ev.kanál liszt, 2 kanál kakaó és 250 g vaj.
    Elkészítés: A 12 tojásfehért 12 kanál cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kockákra vágott rahátot és az apróra vágott diót, majd a 6 kanál lisztet. Ebből 2 lapot sütünk sütőpapírral kibélelt tepsibe, de nem kiszáradásig, csak míg a tetejük kissé megpirul.
    Krém: A 12 tojássárgát 5 kanál cukorral gőz fölött megfőzzük, hozzáadjuk a 2 kanál kakaót.
    Miután kihült hozzáadjuk a vajat.
    A krémből 2-3 kanállal meghagyunk, amivel a tésztát bevonjuk és beszórjuk csokireszelékkel.
    Garantálom, nagyon finom!!!

    VálaszTörlés
  3. Szioka:)

    Engem érdekelne a Petrosani sütemeny receptje de nem tudom hogy itt Magyarországon hogy hívják, ha egyáltalan sütik...Megkérlek hogy küld el a receptet. Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...