2011. július 12., kedd

Szőlőlevélben sült paradicsomos sajt



Egy olasz receptet szeretnék nektek most bemutatni. Unokatesómtól tanultam, aki nemrég jött haza látogatóba. A recept nagyon egyszerű, kevés hozzávalóval egy finom előételt varázsolhatunk seperc alatt.
Hozzávalók: 10 dr friss szőlőlevél, 2 kisebb paradicsom, 200 g sajt(feta, friss juh sajt, háromszögű sajt), egy hagyma, oregáno, olívaolaj, só.
A szőlőleveleket megmossuk, megtöröljük. A paradicsomokat karikára vágjuk, a hagymát pedig apróra. A sajtot kis háromszögekre szeleteljük.
Mindenik szőlőlevélre helyezünk egy-egy paradicsomkarikát, rá egy sajt darabkát, megszórjuk hagymával.



Fűszerezzük sóval, oregánoval, meglocsoljuk mindegyiket egy kis olívaolajjal, majd szép óvatosan becsomagoljuk és egy fogpiszkálóval rögzítjük.



Forró serpenyőben egy pici olajon megsütjük.
Ha a levelek már színt váltottak kivesszük, kibontjuk és még melegen, pirítossal tálaljuk.

6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...