2013. április 20., szombat

Tojásos májas egybefasírt+ 3. Blogszülinap


         Hamarabb ezt a finom fasírt receptet szeretném bejegyezni, amit ezen a héten készítettem sertésmájból. Ilyenkor tavasszal szoktam gyakrabban  készíteni, amikor van bővebben tojásom, meg friss petrezselyemzöldem.
       Hozzávalók: 500 g sertésmáj, 2 hagyma, 4 főtt tojás, 4 nyers tojás, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. disznózsír, só, bors.
      A sertésmájat megfőzzük, kihűtjük, majd az apró lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymákat apróra vágjuk és a zsírban megfonnyasztjuk, keményre főzünk 4 tojást és kockákra vágjuk. Egy tálban összedolgozzuk a lereszelt májat, a dinsztelt hagymát (a zsírral együtt), a főtt tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, meg a a habosra vert nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt kalácstepsibe töltjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben 45 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.
      Krumplipüréhez feltétként tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.
      Ma van a blogom 3. szülinapja. Ezúton meg szeretném köszönni minden kedves Olvasómnak, hogy eddig is velem tartott és remélem, hogy továbbra is találtok kedvetekre való recepteket.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet a fasírt. Még nagyon sok-sok blogszülinapot kívánok, ilyen fantasztikusan finom receptekkel.

    VálaszTörlés
  2. Jucikám, még sok - sok boldog blogszülinapot, neked meg sok kedvet, hogy további finom recepteket hozhass nekünk:) Mint pl ez a fasírt, isteni lehet:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok blogszülinapod alkalmából és még nagyon sok ilyen aktív blogszülinapot kívánok sok szeretettel! A fasírtod nagyon guszta és nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Boldog blogszülinapot és további sikeres blogolást kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ez a májas recept, tetszik! :) A blogszülinaphoz gratulálok, örülök, hogy rád találtam! :) További jó blogírást kívánok, leld örömödet benne! :)

    VálaszTörlés
  6. Boldog blogszülinapot kívánok Juci:) Folytasd még jó sokáig örömmel a blog írást, hozzál még sok finom erdélyi receptet nekünk:)

    VálaszTörlés
  7. Mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat!
    Kedvesek vagytok!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...