2013. május 16., csütörtök

Virslis paradicsom leves grízgaluskával


        Igen, jól láttátok, azok a pirinyó golyócskák grízgaluskák és milyen jó egyetértésben uszkálnak a kis virslidarabkákkal. A lányom (most itthon van, a bankban gyakorlatozik 3 hétig) nagyon megörvendett amikor előkészítettem a leves hozzávalóit. Azt hitte Frankfurti levest fogok főzni, de aztán kellemesen csalódott, mert ezt a levest is nagyon de nagyon kedveli.
        Hozzávalók 4 személyre: 3 szál sárgarépa, 1/2 zellergumó, 1 hagyma, 1 csokor friss zellerlevél, 4 darab virsli, 1 evk. liszt, 500 ml paradicsomlé, 2 evk. olaj, kevés vegeta, pici cukor, só.
        A daragaluskákhoz: 1 tojás, 5 evk, gríz, 1/2 kisk. margarin vagy zsír.
     A zöldségeket megtakarítjuk, a zellert meg a sárgarépát tetszés szerint feldaraboljuk, majd a hagymával feltesszük főni. Ha a zöldségek már megpuhultak, egy nagyon vékony rántást készítünk, felöntjük paradicsomlével, majd a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, cukorral és apróra vágott zellerlevéllel, így együtt jól összefőzzük.
      Elkészítjük a grízgaluskákat: a tojásfehérjét egy pici sóval habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a grízt, majd legvégén az olvasztott langyos margarint vagy zsírt. Tíz percet pihentetjük, majd vizes kézzel pici gömböket formálunk. Vegetás vízben megfőzzük. Ha megfőttek, a leveshez adjuk. Nem feledkezzünk meg a virslikarikákról sem, azokat is a levesbe főzzük, de csak a legvégén.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ízletes leves lehet és még laktató is hogy van benne virsli! Grízgaluskát paradicsomos levesbe nem szoktam tenni legalábbis eddig nem próbáltam de nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...