2013. augusztus 2., péntek

Tojásos zsemlemorzsás karfiol


     Reggel még nem is tudtam, hogy mit fogok főzni második fogásnak... Aztán terepszemlén voltam a kertben, ahol gyönyörű friss karfiolokra bukkantam. Sokféleképpen el lehet készíteni, levesbe főzni, majonézesen, panírozva, de így zsemlemórzsásan, főtt tojással is nagyon finom.
       Hozzávalók: 1 kg karfiol, 6 tojás, 4-5 evk. zsemlemorzsa, 2 evk. olaj, só, tejföl.
    A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk, majd lobogó sós vízbe főni tesszük. Ha megpuhult, leszűrjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Hozzáadjuk a megfőtt, karikára vágott tojást, sózzuk. Tejföllel tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Mi kenyérmorzsásan szoktuk, isteni:) De tojással kiegészítve se kutya:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...