2013. október 9., szerda

Kolbászos muffinok tejszínes sültpaprika szósszal



    Ma délelőtt orvosnál voltam. Várakozás közben, unalmamban, kigondoltam mit is fogok főzni, ha hazaérek. Sültpaprika szósz az egyik kedvencünk, készüljön paradicsomlével vagy akár tejszínnel. Tudom, hozzá spagetti passzol, de akkor a kolbásszal mit kezdjek. Így ugrott be a muffinos ötlet.
      Kolbászos muffinok
      Hozzávalók (6 darabhoz): 200 g száraz kolbász, palacsintatészta ( 1 tojás, 150 ml tej, liszt, só).
A szokásosnál sűrűbb és sósabb palacsintatésztát készítünk. A kolbászt 3 cm-es darabkákra daraboljuk. Muffinformánkat jól kiolajozzuk, majd félig töltjük palacsintatésztával. Mindegyik közepébe egy-egy kolbászdarabkát teszünk. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.


        Egy kés segítségével vesszük ki a muffinokat a formából. Ne ijedjünk meg, ha az alja lyukas, ez ebben a pláné, pont ilyen kell legyen. (Tudom, még van egy hasonló recept, ahol a palacsintatésztát előmelegített forró muffinformába töltjük és ilyenkor a muffinok megnőnek, mint valami gombák. Én pont az ellenkezőjét akartam elérni, hogy szép kerekek maradjanak.) A képen láthatóan tálaljuk. 
         Tejszínes sültpaprika szósz
         Hozzávalók: érett friss paprika, liszt, tejszín (vagy vastag házi tej), olaj, bors, só.
     A paprikákat megsütjük, héjukat eltávolítjuk, mindegyiket felbontjuk, kimagozzuk, torzsájukat is kivágjuk, majd mixerezzük. Besamell mártást készítük (felhevített olaj, hozzá a liszt, aztán a tejszín vagy a tej). Ehhez a mártáshoz adjuk hozzá a sültpaprika pépet. Sózzuk, borsózzuk és  jól összefőzzük.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...