2013. november 18., hétfő

Sütőtökös sós lepénykék


Ki mondta, hogy sütőtökből csak édes finomságokat lehet készíteni?  Íme, itt egy rendkívül ízletes sós lepény, amit egy tartalmas leves után is tálalhatunk, de vacsorára,  tea mellé is kitűnő megoldás.
Hozzávalók: 200 g reszelt nyers sütőtök, 300 g liszt, 1/2 tasak sütőpor, 50 ml olaj, 200 g tejföl, 1 kisk. oregánó, 1 kisk. só.
Először a sütőtököt a kis lyuku reszelőn lereszeljük. Kiszorítjuk,  azután a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Legalább 30 percig pihentetjük. Pihentetés után 6 részre osztjuk. Mindegyik golyócskát lisztes deszkán kinyújtjuk,  majd serpenyőben olajat forralunk,  amibe a lepényeket rendre megsütjük. Papírtörlőre szedjük,  mindegyiket tejföllel megkenjük, apróra vágott zöldhagymát szórunk rá és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Megint valami ötleteset hoztál:) Fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Nahát Juci! Magamtól nem jutott volna eszembe sós tökös lepényt sütni, de most, hogy Te már kipróbáltad, én is meg fogom próbálni. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...