2014. október 22., szerda

Karfiol főzelék burgonya bundás párizsival

Ma ebédre egy nagyon finom főzeléket készítettem. Petrezselymes karfiol főzeléket rántott párizsival.
Karfiol főzelék
Hozzávalók: 500 g karfiol, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 200 ml tejföl vagy 500 ml tej, olaj, só, bors.
A rózsáira szedett karfiolt megmossuk. A hagymát apróra vágjuk kevés olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a megmosott karfiolt és annyi vizet öntünk rá éppen, hogy ellepje. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük. Lisztes tejfölös( én házi tejet használtam) habarással besűrítjük, jól kiforraljuk és azonnal tálaljuk.
Burgonyás rántott párizsi
Hozzávalók: párizsi, liszt, tojás, nyers reszelt burgonya, só, bors, olaj a sütéshez.
A párizsit felszeleteljük. Mindegyik szeletet rendre: lisztbe, felvert(sózott, borsozott) tojásba, majd reszelt nyers burgonyába forgatjuk. Bő,  forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...