2015. március 23., hétfő

Kati szelet

 
Ez egy egyszerű poronyó, édes , habos sütemény. Istenem, be rég készítettem, pedig a fiúk imádják.
Hozzávalók: 3 tojássárga, 150 g zsír, 150 g cukor, 100 ml tej, 500 g liszt, 1 tasak sütőpor.
A tojássárgákat a cukorral meg  zsírral habosra kavarjuk, hozzátöltjük  tejet, majd a lisztet  meg a sütőport is hozzágyúrjuk.
A tésztát háromba osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsiháton szép világosra sütjük, előmelegített 180 fokos sütőben.
A töltelékhez kell: 1 megsült, elmorzsolt lap, 100 ml vaníliás tej, 150 g cukor, 2 evk. kakaó, 2 evk. barack íz, 150 g vaj.
A lapot elmorzsoljuk, majd vaníliás tejbe áztatjuk. A cukrot a kakaóval, az ízzel meg a vajjal elkavarjuk, hozzáadjuk a beáztatott tésztalapot  és jól összevegyítjük. Ezzel töltjük meg  a lapokat.
 A sütemény tetejére tojáshab kerül.
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 150 g cukor.
A tojásfehérjéket  a cukorral kemény habbá verjük, majd gőz felett megfőzzük.
Ha kész a tésztára símítjuk. A süteményt csak másnap vágjuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...