2015. március 4., szerda

Rumos palacsintatésztás rántott spagetti

     
A mai ebédhez egy kicsit több spagettit főztem. Estére a megmaradt spagettit  finom desszertté varázsoltam.
   Hozzávalók: 125 g főtt spagetti, 2 evk. cukor.
A palacsintatésztához: 1 tojás, 100 g liszt, 1 evk. cukor, 50 ml tej, 40 ml ásványvíz, 10 ml rumaroma, 1 evk. olvasztott vaj, késhegy sütőpor, pici só. Még: olaj a sütéshez.
A spagettit megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblintsük.
A palacsintatésztához a tojást szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, félretesszük. A tojássárgát a többi hozzávalóval jól elkeverjük, majd a végén a tojáshabot is hozzáadjuk.
A főtt spagettit megszórjuk cukorral, egy villára  spagettit tekerünk, palacsinttésztába mártjuk, majd egy másik villa segítségével forró olajba "lökjük". Mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőre szedjük és még melegen fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...