2015. június 24., szerda

Citromos csirke petrezselymes pirított grízzel

     
A desszertek után, jöjjön egy rendkivül finom főétel. Kezdjem azzal, hogy a fiúim nincsenek oda a majorság húsokhoz. Sem főve, sem sülve de még pörköltnek sem fogadják el. Nagy ritkán a bundázott csirkemellet, de azt is egyszer egy szökőévben.:)  Én és a lányom imádjuk a csibehúst. Most citromosan készítettem friss kakukkfüvel, melléje pedig petrezselymes grízt ettünk. Isteni volt!!!
Citromos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 dupla csirkecomb, 1 és fél citrom, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 100 ml fehér bor, 100 ml olaj, egy csokor kakukkfű, 1 vegetakocka, só bors. A csirkecombokat előző este bepácoljuk: sózzuk borsozzuk, apróra vágott kakukkfűvel szórjuk meg, egy fél citrom héját meg levét adjuk hozzá és kevés olajat. Másnap a pácból kivesszük és kevés forró olajon a húsokat elősütjük, félretesszük.
Egy másik edényben az apróra vágott hagymát kevés olajon  üvegesre dinszteljük,  hozzáadjuk a fokhagymát, hozzátöltjük a bort és jól kiforraljuk. Ráhelyezzük az elősütött combokat, sózzuk, borsozzuk, meghintjük friss kakukkfűvel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat meg a felkarikázott citromot is. A vegetakockát 200 ml vízzel felfőzzük és ezt töltjük a húsokra. Lefedve készre pároljuk.
Petrezselymes pirított gríz
Hozzávalók 4 személyre: 8 evk. búzadara(gríz), 1 evk. friss petrezselyemzöld, só, pici olaj.
A forró olajban a búzadarát megpirítjuk, sózzuk, felöntjük hideg vízzel és készre pároljuk. Ha kész   hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...