2015. június 11., csütörtök

Eper befőtt

 
A tavaly ültettük újra az epres táblát. Nem sokat, olyan 4x4-es területre, ennyi  nekünk bőven elég. Az idén nagyon szép termés volt és van. Ízet készítettem vagy 15 borkánnal és egy pár befőttet. Az utóbbi a kislányom kérésére készült, mer Ő nagyon de nagyon szereti.
Eper befőtt
Hozzávalók(3 darab 650 ml-es borkánhoz): 24 evk. cukor, 45 szem nagyobbacska eper, víz, kevés szalícil.
Az üvegeket alaposan átmossuk. Az epreket több vízben megmossuk , szárukat eltávolítjuk, szűrőbe téve hagyjuk, hogy a víz  lecsepegjen.Addig szirupot főzünk 24 evk. cukorból és kb 1500 ml vízből. Tűzről levéve kevés szalícilt adunk hozzá. Az epreket az üvegekbe elosztjuk,  rátöltjük a forró szirupot, lefedjük és száraz dunsztba tesszük. Másnap kigőzöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...