2015. december 29., kedd

Darált húsos babfőzelék

      
Még novemberben készült ez a finom étel és a fotó. Igaz milyen guszta? Gyakran készítem, mert mindenki szereti. Csak nagyon kevés chilit teszek bele és akkor én is bátran ehetek belőle.
Hozzávalók: 500 g darált sertéshús, 2 hagyma, 1 piros kaliforniai paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj. Még: 200 g konzervbab, 500 ml paradicsomlé, 1 evk. liszt, fűszerek: chili, babérlevél, kömény, esetleg oregánó, pici cukor.
A hagymát meg paprikát megtakarítjuk és felaprítjuk. Kevés olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, majd a darálthúst. Fűszerezzük és jól lepirítjuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük paradicsomlével és bátran fűszerezzük. Pici cukrot adunk hozzá, 1 babérlevelet, örölt köményt, ízlés szerint chilit,  aztán hozzádjuk a babot is és jól összefőzzük.

4 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon guszta, és nagyon finom is lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Mária!Hasonlít a mexikói chilis babhoz, de ebben nincs kukorica... Így is finom és laktatós! puszi.

    VálaszTörlés
  3. Juci, nagyon boldog, sikeres 2016-os esztendőt kívánok neked és a kedves családodnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszontkívánom én is drága Marisz!B.Ú.É.K.!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...