2016. április 8., péntek

Medvehagymás spenótfőzelék bundás nyárssal

       
Ismerjük be, hogy nem mindenki szereti a spenótfőzeléket. Nálunk a fiúk nem rajonganak érte, aztán mindig valami érdekes feltéttel kell tálalnom, hogy ők is szívesen megegyék.
Most bundás nyárssal kényeztettem a családot... Hm, láttátok volna, hogy tolták befelé...
Medvehagymás spenótfőzelék
    Hozzávalók: 500 g friss spenót, egy csokor medvehagyma, 2 cikk fokhagyma, 2-3 evk. liszt, 500 ml tej, 50 ml olaj, só, bors, pici cukor.
A spenótot meg a medvehagymát több vízben megmossuk, mindkettőt leforrázzuk és apróra vágjuk.
Forró olajban a fokhagymát halványan megpirítjuk, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk az előkészített spenótot meg a medvehagymát, felöntjük hideg tejjel és besűrítjük. Fűszerezzük sóval, borssal és egy pici cukorral.
    Bundás nyárs
Hozzávalók: párizsi, sajt meg kenyér. A bundázáshoz: liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, na meg a hústűk.
A párizsit, a sajtot meg a kenyeret kis kockákra vágjuk, majd váltakozva a hurkapálcára húzzuk.
Bepanírozzuk a nyárssat a szokásos módon és forró olajban kisütjük.

2 megjegyzés:

  1. Na, ilyenről még nem hallottam!- mármint a bundás nyársról...Érdemes kipróbálni, biztos nálunk is megemelné a spenótszósz értékét. :D

    VálaszTörlés
  2. Biztos lehet benne Mariszkám!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...