2017. október 4., szerda

Paradicsompaprika télire(hidegen)

 
   Ha későre is de itt van e finom savanyúság bejegyzése.
Szinte minden évben teszek egy pár üveggel, mert nálunk nagy kedvenc.
Hozzávalók: 4 kg piros készen megtakarított, feldarabolt paradicsompaprika(gogos), 500 ml 9 fokos ecet, 300g cukor, 100 g só, pár szál torma, 1 kisk. fekete szemesbors, 3 babérlevél, pár szál friss zellerlevél, fél kisk. konzervpor(nátrium benzoát).
A feldarabolt paprikákat egy nagyobb tálba tesszük, rátesszük a megtisztított tormadarabkákat és a babérlevelet, meghintjük szemesborssal, majd hozzáöntjük az ecetes, cukros, sós, konzervporos lét. Konyharuhával letakarjuk, napközben még többször átkavarjuk. Másnap,  a paprikát tiszta üvegekbe helyezzük, mindegyik üvegbe tormát is meg friss zellerlevelet teszünk, a visszamaradt lével felöntjük, lefedjük és mehetnek a kamrába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...