2017. november 8., szerda

Paradicsomszószos betyárgombóc

A tejfölös változatát bizonyára ismeritek, már nagyon rég fenn van a blogomon. Ma a tejfölt paradicsomlére cseréltem, oregánóval meg csomborral ízesítettem: szenzációs volt.
Hozzávalók: 1 kis hagyma, 1 fél paprika , kevés olaj, só, bors.
Ezekből pörköltalapot készítünk, felöntjük vízzel és amikor főni kezd beletesszük a meggynagyságú gombóckákat.
A gombócokhoz: 300 g darált disznóhús, 1 tojás, 3 evk. zsemlemorzsa, só, bors, csipetnyi vegeta szükséges.
Míg főnek a gombócok, addig elkészítjük a paradicsomszószt:
2 evk. liszt, 500 ml paradicsomlé, só, száraz oregánó meg csombor, ízlés szerint cukor.
Ha mindkettő elkészült,  összevegyítjük, tűzre tesszük, pár percig jól összefőzzük, majd főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...